Jarní setkání bikerů na ranči
20.3.2005
V pondělí 21.3.2005 tu bylo jaro podle kalendáře, ale podle cyklistů v Kroměříži začalo už o den dříve, v neděli tradičním "Vítáním jara na Ranči v Kostelanech".
Počasí bylo relativně příznivé. Relativně znamená, že pokud někdo byl doma a díval se ven přes okno měl pocit, že venku je jaro, ale ten který tomuto pocitu uvěřil, sedl na kolo a vyrazil na sraz poznal, že k reálnému jaru chybí aspoň 10°C.
My co jsme vyrazili už v 8,15 hod z Kroměříže, abychom stihli sraz oddílu v Přerově v 9,00 hod, jsme si užili ještě ranní mrazík. Pocit zimy přešel ani ne tak vlivem slunka, ale spíše tempa balíku, který jel na silničkách (a to většinou už ne v zimní verzi) svižnou čtyřicítkou (s větrem v zádech) a my co jsme dorazili na biku jsme si to pěkně užívali na chvostě.
Co by člověk neudělal pro najetí jarních kilometrů a tak jsme byli před desátou zpátky v Kroměříži na seřadišti cyklistů u zimního stadionu. V Kroměříži se sešla necelá stovka cyklistů, která se rozdělila na silničáře a bikery. Bikeři letos vzhledem k množství blata zvolili víceméně asfaltovou cestu do Kostelan. Na Ranči se opět ukázalo, že měřítkem účasti není počet lidí na seřadišti v Kroměříži, ale počet snězených polívek na Ranči (která je zdarma, za což děkujeme). Poměr byl letos 87:211.
Avízovaní účastníci TransRockie z Programcycle nedorazili, dorazilo však DVD z této akce, tak nějakou představu jsme si udělali. Využil jsem přítomnosti Jardy Obruči (nově kolegy Pavla Boudného v Rocky Bikes Teamu) jinak loňského vítěze Chřibské 50 MTB (v loňské roce pod názvem Kroměřížská 50 MTB).


společné foto
(1000x499 pix.)



Stránka pořadatele: www.cyklosportchropyne.cz



Zpět na předcházející stránku.

Beskydské MTB info | WWW rozcestník | seznam maratonů | Kopřivnický DRTIČ | CykloArt bike klub | beskydské trasy


Aktualizace: , webmaster