Zpět na předchozí stránku | úvodní stránka Drtiče | co je to Drtič? | místo akce | ubytování | doporučená výbava
2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997


ohlasy účastníků na Kopřivnického Drtiče 2002

V následujících odstavcích jsou kopie vaších e-mailů, které jste nám poslali vy, účastníci Kopřivnického Drtiče 2002. Texty jsou jen okopírované, neupravované a tak omluvte absenci diakritiky.
Za všechny vaše názory (pochvaly i výtky) děkujeme, pomáhají nám při organizaci dalších ročníků.
Za všechny organizátory pořadatel Roman Lipový



Perfektni. Trat se me nezdala slozita, podle me byla perfektne postavena. Projel jsem jenom 4 kontroly, ale vzdycky to bylo po pekne ceste nahoru a pekelne dolu, proste ideal.
Lide, co na to z kopce nemeli, tak si mohli vzdycky vybrat silnici a hned pri sjezdu z Ondrejniku se mohli presvedcit, co znamena ze "mene zkuseni by se meli vydat po asfaltove ceste". Cervena z Lyse byla snad az moc kamenita (mam jenom predni mizernou vydli) a z Grunu to byla lahudka. Fakt krasa. Jsem nadsenej. Jel jsem to prvne, ale vykrikuju, ze ne naposledy a pristi rok tam musim vzit kamarady, pripadne jeste letos, nejradsi bych se sbalil a jel si to projet znova a cely... Diky, bylo to fakt perfekt...
Radim Kittner z Brna



Těžko se mi to píše, ale musím reagovat na tuto akci. Zaměřím se zejména na její orientační a nezávodní charakter. Vynechám obvyklé plácání jater, jako příprava na závod, volba kolegů, nutnost bezpečnostních pásů při jízdě po dálnici, 70sátka na silnici do Hranic, občerstvení na benzínkách a opravdu postfunkcionalistický pomník komunismu - město Kopřivnice. Mimochod konečně jsem zjistil co je to Slovenská strela.
Na startu po zjištění, že po výstřelu nebudu čekat pět minut, než se rozjedu jsem chytnul rauš, který se mě držel vesměs celý závod ( co si budem nalhávat, jede se na umístění ). Závodní pole jsem viděl celé a to dodá sílu. Musím ještě přiznat, že patřím k těm závodníkům, kteří mají zenit za sebou a vlastní fyzická masturbace, případně nějaké špurty nejsou na místě.
Tak abych to urychlil.
Již na prvním kopci bylo vidět, že trasa sice nebude rovinatá, ale pohledy do mapy naznačoval, že je inteligentně a hezky postavena. Byla v podstatě volena ekonomicky, bez zbytečných stoupání a klesání, které se samozřejmě daly vymyslet. Vlastně nejkratší cestou nahoru a dolu, při zachováním vrcholových prémií ( rozuměj kontrol ). To je vynikající vlastnost organizátorů, kteří se nesnažili lidi zničit nesmyslnými výstupy, ale hlavně pobavit a uspokojit z nastoupaných metrů.
Pro srovnání některé pasáže Rallye Sudety, kdy se opisuje charakter kardiografu, nebo celý Rock machine Českým Středohořím, byly skutečně psycho a efekt byl pro mě víceméně sporný. Člověk si řekne ujel jsem ale...
Jo je fakt, že Sudety jsou Sudety, ale kdo nejel Drtiče si tak nepochutná. Ale to asi srovnáváme nesrovnatelné a opravdový "hladký" biker by tvrdě nesouhlasil. No nechme kluky jezdi Krále Šumavy, nebo Jizerský 50, tam si můžou i pokecat, ale my jsme nad mapou a volíme zkratky, protože můžeme a nikdo nás nediskne. Ta možnost trasu si vymyslet je vynikající a pravý orienták ji vždy uvítá. Takže hlavní plus je ve volbě trasy.
To, že jsem kvůli tomu nedokončil a dva kolegové se mnou, je takříkajíc má vlastní blbost, ale zase jsem nosil kolo na hřeben smrku, viděl pomník Lenona a Palacha a skoro dostal do držky. Totiž hledali jsme červenou značku do údolí k "Holubům" a načli její druhý směr přes celý hřeben. Takže jsme poslední razítko nedostali, zřejmě kvůli psychickýmu žaketu a totální neshodě v týmu.( …je lepší vzdát, než přijet s outsiderama) Museli jsme navázat předchozí harmonii a zasekli se v nějakých lázní před Frenštátem, kde přírodní Bernard, vodka a kafe získali to poslední razítko. No pro kolegy jsem pořád kokot, ale už si i voláme.Vlastní dojezd do cíle mám trochu v mlze, ale ty kouřící ohniště s buřtíkama před Kopřivnicí cítím do dnes. No byla sobota a to se chlastá a žere ne?
Takže resumé : V letošní sezóně nejlepší maratón.
Vynikající, opravdu vynikající trasa, málo lidí a kromě přeháněk vyšlo i počasí.
KD 2003 : Doufejme, že bude min. stejně kvalitní, že se ho pořadatelům nepodaří zkomercionalizovat ( např. Krkonošská 70 kde za 780,-Kč změří čas a dají třem lidem buřta v cíli, ale Štefi a Agasi jsou hlavním partnerem; no co loko Trutnov potřebuje vydělat), že se nestane MASOVOU ZÁLEŽITOSTÍ , že nebudou ambice udělat z něj nej,nej, nej, a hlavně, že zůstane orientační a nezávodní. To totiž naštěstí odrazuje. No a že se dočkáme večírku.
Missis Bátrfláj Bozděch z Družce

Startovné na příští rok je opět stejné, tj. 100,-Kč. S tím večírkem musíme něco udělat :-) pořadatel Roman


Pro nezucastnene vypada DRTIC hrozive, ale opak je pravdou. Bylo to fajn (lepsi nez minuly rok) a snad se Vam podari sestavit podobnou trasu i priste. Kamarad i jeho MTB prezili krasny kotrmelec u K1 na Ondrejniku - neubrzdil to na trave, kdyz sjizdel k houpacce pod chatou - zastavil se az o zabradli :DDD
Mne se jelo dobre i kdyz to bylo misty technicky dost tezke (oj prsty bolely od brzdeni) a cestou na posledni K se projevily nasledky stare nemoci,dech se mi kratil jako nakemu tuberakovi :|
Ale rozchodil a pozdeji rozjel sem to!Uf...
Doufam ze budu moct jet i dalsi rok. Letos to vypadalo, ze nakonec zustanu doma. V breznu mi slohli kolo a policajti se ani moc nesnazili neco delat (dokonce se pro "ne" vypatral par indicii, ktere ukazovaly na velmi pravdebodobne pachatele,ale..). Takze letos sem jel na nowem.
S pranim hezkeho dne, Dan ze Studénky



Chtěl bych touto cestou poděkovat obětavým a pohotovým bikerům, kteří mě po mé "srně" kterou jsem hodil po sjezdu z Grůně do Hamrů a rozřízl si stehno o sklo na silnici bezvadně ošetřili a zabránili tak mému krvácení. Přežil jsem to ve zdraví, ve Valmezu mi to zaštychovali a už se těším na příští ročník protože to chci konečně dojet. Díky taky Vláďovi (číslo 184) který se mnou solidárně odstoupil a mé ženě která mě odvezla do nemocnice.
Marcel c.85, Praha



Dobrý drtič, škoda že sem to nedal celé :o), hold bylo málo najeto, jediné co by se dalo vytknout, je ta wabka, podle mně zbytečně výkonná a tudíž vyčabrala moc vody a kupříkladu já sem se umýval v PETkách :o), ale co drtič je drtič, správný biker je vepř :o)
Cau Miiiiiiiiiiiiiiiira, Uherského Hradiště

Bohužel, tu menší wapku jsme tentokrát nesehnali. Zkusíme příště. pořadatel Roman


Letos jsem si asi troufal hodně,když jsem se na výzvu taky bikera Martina přihlásil poprvé na Drtiče. Musím ale říct,že jsem byl od začátku až do konce nadšenej perfektní organizací, trasou, cestami, výhledy apod. Jediné, co mi rozhodilo sandál, byla moje fyzická kondice :-((. Lysá mi dala pěkně zabrat, ale ta cesta, jak jsme na ni byli přiblíženi, no to bylo opravdu super. Škoda, že nahoře lilo a zdrželi jsme se tam. Ten sjezd dolů byl parádní, ikdyž "jen" po asfaltu. Grůň a Šance, taky pěkné úseky. Smrk jsem vzdal s tím, že zkracovačkou naženeme čas na Pustevny, což nakonec neproběhlo z obavy, že zatmíme nahoře a bude se nám blbě hledat cesta. Teď se za to mlátím do hlavy. Budu to muset někdy dohnat v rámci samostudia na další ročník. Jak zjišťuju z ohlasů na internetu, kladné ohlasy převládají, což znamená, že podobné dojmy měli i ostatní.
Pokud bych chtěl být hnidopich a vymýšlet problémy ( z toho mě fakt nepodezírej ), měl bych nějaké připomínky:
- Start bych posunul na 7 hodin ( podle internetové polemiky je to asi neprůstřelné )
- Mapu bych asi mohl mít i podrobnější ( ale já jsem do map magor a tak nemusím být objektivní )
- V cíli bych uvítal nějakou merendu ( ale stejně kdo chce, zapaří i bez organizace, spíš mě mrzí, že se spousta lidí po dojezdu zdekuje ).
No a dál už jen samé pochvaly. Jo a taky díky za tu medaili. Cítím,že jsem ji dostal trochu neprávem, protože jsem nedal celou štreku, ale o to je větší motivace na příští ročník. Ještě jednou díky za príma víkend.
Vítr v zádech
Ivan Daníček, Olomouc

Pozor, z Lysé byly na výběr 2 trasy, po asfaltu a v terénu po červené značce, která několikrát protíná asfalt a je dost více zábavná, než ten asfalt (teda kromě 2.úseky, který je více drsnější, ale toto vše bylo popsané v itineráři na druhé straně mapy).
- posun startu - uvidíme, možná opět uděláme anketu (ale počet stěžujících si lidí na start v 7,00 byl mnohonásobně větší)
- mapa - a dalo by se to vůbec nějak udělat? (změnšovat podrobnější? aby to pak bylo čitelné)
- večírek - ano, zkusíme... pořadatel Roman



Ubehlo nekolik dni od Drtice, clovek ziskal jakys takys odstup, takze bych mel jeden maly postreh. A to vyber trati. To ze oproti minulym rocnikum, kdy se jezdily hrebenovky a daly se tak obdivovat krasy Beskyd, se letos jelo stylem hore dole kopcom, kdy toho clovek zas tak moc nevidel. Domacim to nevadi, ale ucastnili se nejenom mistni. Nevadi, ale trasa na Lysou po modre znacce byla dost brutalni, tzn. nejetelna. Chapu, ze ve startovnim poli byli drtici kteří modrou vyjeli (kolik se jich takovych ucastni?) chapu, ze noseni a tlaceni bika patri k MTB jako nevera k sexu, ale z meho pohledu by vetsina lidi dala prednost jizde pred smykanim kola do kopce. Kdyby trat na Lysou vedla ze Sanci po ceste po ktere se dalo uniknout (DZ), mozna by to bylo lepsi. Trasa byla dobre znacena, to asi znamena ze DRTIC dostava pevnou trasu. Ale ja bych dal prednost nejake zmene. Uz me nebavi jezdit porad na Solarku. No ale pres to vsechno diky za to, ze Vas to bavi organizovat takove akce pro druhe. Pristi rok se zucastnim zas.
Hodne uspechu preje Homer, Horní Suchá

Tento názor bereme spíše jako ojediněly, podle dalších ohlasů nám připadá, že většine lidi se "přitvrzení" trasy = volba velkých kopců líbila... Uvidíme, dle dalších ohlasů. pořadatel Roman


Vážení pořadatelé,
poprvé jsme se zúčastnili Vaší akce a za celé "holomócké družstvo" (startovní čísla 166,167,168,169) mohu říct, že se nám náramně líbila. V organizaci jsme neshledali žádný problém, trasa byla nádherná a i to počasí se Vám podařilo udržet "na uzdě". Atmosféra byla krásně pohodová, ne jako na startech MTB maratonů. Zdá se mi (tak jako na stránkách VELA Romanu Lipovému - pokud jsem to správně pochopil), že směr "nezávodních akcí " (typu "drtič", MTB-festivaly) je velmi životaschopný. Hlavním motivem (jak já to vidím) totiž je zajezdit si - s kamarády a v pohodě, což se u "závodů" nedá říct. S ostatními se vidím tak akorát na startu, pak se "hlava-nehlava" řítím k cíli (ani často nevím kudy jedu), abych zjistil že jsem v čase XX:XX:XX dojel na YYY. místě. Čím více jsem soutěžních MTB-maratonů objel, tím více je mi jedno, zda jsem 151., nebo 203., nebo 312, nebo ... Na Drtiči vše bylo jinak - zastavit si, chvíli se kochat výhledem (ten těsně před sedlem Malého smrku, když se rozestoupily mraky stál za ten výšlap), v klidu sníst polívku a vypít pivo na Lysé (a vychutnat si ten pocit ze zdolání v sedle), chvíli jet a klábosit s dalším zúčastnivším se býkerem, nenechat se stresovat tím, že mne někdo "předjíždí" ... jednoduše - DÍKY ZA DRTIČE !!!
A co se vlastně nejvíc líbilo ? Tak tedy:
- duch akce
- trasa (Lysou rozhodně zachovejte, Visalaje-Bílý kříž-Grůň taky)
- mapa
- nasazení, schopnost a klid pořadatelů
- medaile !!!
- místo startu a cíle (v chatě vařili fakt dobře)
- smysluplná tombola (vždyť jsem vyhrál rukavice)
- "vapka"
Mohu-li mít připomínky, tak tedy :
- "hlavní" trasu vyznačit na mapě jinou než žlutou barvou (třeba tou červenou co vyznačovala zkracovačky - ta byla zřetelnější)
- na videu uvést titulky, ze které části tratě záběry jsou (vycházím z promítání videa z minulého ročníku večer na chatě)
A propos :
- moje krize byla ve stoupání na Kněhyni (ten šutrovitý povrch mne dorazil), nevěřil jsem, že neslezu - a neslezl !
- jsem rád, že jsem držitelem částečně asi raritního razítka z kontroly na sedle Malého smrku, kdy "kontrolor" dorazil díky zabloudění později.
- sponzoři podílející se na podpoře Drtiče jsou v mých očích opravdu "...specialisty na cyklistiku" a tedy jejich přispění splnilo svůj cíl !
- slávu Drtiče budu šířit dál a dál ...
V dokonalé úctě č. 166, 167, 168, 169 (Tomáš Krampla & spol. - vše Olomouc)

- barvy tras v mapě - ano to by neměl být problém
- na videu titulky - to se nám bohužel v amatérských podmínkách nepodařilo zajistit. Náhradou je alespoň to, že ke každé videokazetě jsem přibalil na papíře vytištěný tento detailní rozpis videa, který je alespoň slabou náhradou titulků.
pořadatel Roman



Ahoj Romane !
Pozwol, ze napisze po polsku. Drtic 2002 byl "nadherny". "Trat" byla bardzo ladna, trudna i wymagajaca - dokladnie taka, jaka powinna byc "trat" Drtica. Poza malym nieporozumieniem z "razitkem" na Malym Smrku wszystko bylo zorganizowane "perfektne". Trudno mi obecnie, tak "na szybko" podac jakies sugestie co do ewentualnych zmian w "trati" na przyszly rok. Zaproponowana w tym "rocniku" wydaje sie odpowiednia i byc moze nalezaloby ja powtorzyc w przyszlym roku. Moze jeszcze cos w miedzyczasie przyjdzie mi do glowy - oczywiscie pospiesze z propozycja.
Oczywiscie jeszcze cos napisze. To tyle uwag "na goraco". "Diky" vsem organizatorum !
Pozdrowienia dla wszystkich, Marek (Polský Těšín)



... To bych si neodpustil že bych nedojel, i když při sjezdu z Lysé mi tak prochladlo pravé koleno a vazy, že jsem Švarnou Hanku projel na 50% pravé nohy a kolem Malého Smrku jsem šlapal jen levou, nedojet mě napadlo na křižovatce Podolánky Frýdlant nebo Kunčice p. O., ale auto v Kopřivnici byl jeden z mála argumentů abych dojel. Dnes sedím doma s nataženou nohou (doufám že zítra už budu moci chodit) a 5-ti letý syn se těší až pojede se mnou ten úžasný závod ze kterého jsem mu donesl už druhou medaili tentokrát zlatou.
Připomínky nemám žádné, zatím nejlíp značená trať.
Přeji hodně energie úspěchu do pořádání dalších ročníků Drtiče.
Martin Mužík 046, Frýdlant n. Ostravicí



Chtela bych podekovat celemu poradatelskemu tymu za skvele stravenou sobotu. Meli jste to paradne poradatelsky zmaknute - informace pres internet pred Drticem, vapka, medaile, paradni video v chate... A aji pan Pepa s razitkem byl super, i kdyz nam chvilku trvalo, nez jsme ho v lese nasli :-).
Drtice jsem jela letos poprve. Je to moje treti bajkova akce a musim rict, ze se mi libila zatim ze vsech nejvice. Co se tyce dojmu, strcil Drtic do kapsy i Sela marathon, na kterem jsem skoncila treti.
Na Drticovi se mi libila celkova pohoda. Clovek jede ve skupince, popovida si s kolemjedoucimi (kolemjdoucimi :->), pohladi si na Ondrejniku kozu, spadne u Smrku do boruvek, rozdeli se s kamaradem o svacinu, pocka u drevene chaloupky nez prestane prset, v zablacenem dresu postrasi navstevniky horskych chat, kdyz jde pro razitko a hlavne ma cas divat se kolem sebe! A o tom to je :-)
A jinak k samotne trase. Jela jsem to cele (jak rika kamarad: co by clovek neudelal pro sest razitek :->). Myslim, ze trasa byla vybrana uplne skvele. Behem jednoho dne jsem byla na ctyrech beskydskych kopcich a diky sjizdnosti to ani moc nebolelo, takze jsem druhy den byla schopna dojet na bajkovi s batohem az domu :-). Nejvice se mi libil technicky sjezd z Ondrejniku, vyjezd na Lysou (teda krome poslednich 1,8 km) s mezipristanim na Ivancene, kde byl krasny vyhled a pekne to bylo taky na Smrku (hlavne zaverecna pasaz ve vyjezdu)...
Myslim, ze uz jsem zhodnotila uplne vsechno, takze se loucim a pokud bude zdravi slouzit, tak su tam za rok zas.
Zdravi Martina Snajdarkova, Klokočí



... Chci vám moc poděkovat za super zážitek. I přes to, že jsem se párkrát ztratil, respektive nanašel zprávnou cestu a při sjezdu z Ondřejníka jsem si též zakutálel po cestě, tak jsem to dojel, jsem na sebe pyšný.
Tak příští rok čau
Matěj Stojanovič, Frýdlant n.O.



Zdravim, predem diky za skvelou akci!!!! Nadherna priroda, narocna trasa, pohodova atmosfera. Jeli sme s kamarady sice jenom 3 razitka, ale i tech 86 Km nam stacilo ;-)
Monkey, Brno



Ahoj, hned si datum zanesu do svého zápisníčku a budu se těšit na další výjezd na Lysou horu. Protože jsem to dosud neudělal, chci poděkovat za ten minulý maraton, jezdím ho již tradičně a tradičně se mi moc líbí. Z pozice organizátorů odvádíte velmi dobrý kus práce (zbloudilého dědečka na Smku či kde to bylo nelze brát v potas) a doufám, že v tomto standardu budete pokračovat.
Zdar a sílu a hezké Vánoce! Michal Stiebal, Praha



Ahoj pořadatelé Drtiče
Tak to byl zase jedna z mála vyvedených vyjížděk. Trať byla volena opravdu kvalitně, mám projeté Beskydy křížem krážem, ale zkombinovat tímto způsobem nejvyšší vrcholy to se fakt povedlo.
Normálně bych si tuto expedici naplánoval aspoň na dva dny, ale jde to i rychleji když se chce. Jenom jedna připomínka a to k hledání nějakého "PEPY" s razítkem v sedle Smrku a ještě v dešti. Děkuji všem pořadatelům za skvělou sobotu. Pokuď pořádáte více podobných akcí, dejte vědět.
Ahoj Mirek Ondřejka, Frenštát



Dobry den
Kdyz tak premyslim, tezko nalezam nejakou chybu :-).
Na trati se mi asi nejvice libily vyjezdy. Rekl bych, ze byla naprosto idealni koncepce a hlavne pomer kamenitych a sotolinovych/asfaltovych cest pri vyjezdu na vsechny tri nejvetsi hebly. Nejsem prilis zastance "sotolinovych MTB zavodu", ale zde byla volba techto cest v castech vyjezdu vychytana, aby clovek neprisel prilis o sily a slusne ujel celou trasu; osobne bych rekl, ze toto bylo fakt vychytane.
Nejkrasnejsi usek, na ktery si ted v rychlosti vzpomenu, byla část sjezdu ze Smrku (prvni cast cervene), neb miluju pomalejsi kamenite ci korenite sjezdy tak trochu na teziste, :-), (jeste ted mam zive pred ocima levostranou obratku pri mirnem desti s prosvitajicimi paprsky slunce a s nasi bikerskou tlupou).
Nekdo by rekl, ze pocasi nebylo idealni. Ale diky tomu je tento Drtic pro mne naprosto nezapomenutelny. A navic promeny pocasi byly naprosto uchvatne (jizda po severni strane Smrku v desti a videt nadherne osvicene udoli sluncem; nekolikere pohledy na Lysou pri ruznem pocasi)- tezko vysvetlovat; a navic Vam, ktery to zna vice nez ja.
Velice je dobra tombola, vetsi pocet "mene" hodnotnych cen. Take bylo dobre, ze se ponekud zpozdilo vyhlaseni tomboly, protoze byl zavod "trochu zpomalen destem".
A hrajici Nirvana po dojezdu me taky hodne potesila, neb tuhle klasiku sem hodne dlouho neslysel.
Hm, takze asi nenajdu nejakou chybicku. To bude asi tim, ze je zavod delan pro lidi a s lidmi, kteri tomu rozumi.
PS.: Jeste jedna vychytavka, na kterou bych malem zapomnel. Mapa velmi kvalitni; hlavne, ze to nebyl klasicky papir, ale trochu povoskovany (ci tak nejak), takze se castym nekolikerym ohnutim a navlhnutim i pres sacek mapa prilis nerozmocila nebo nepotrhala.
S pozdravem dekujici biker Miroslav Volek, Hranice



Drtic byl super... Akorat si po nem musim koupit nove SPDecka... Prave prasklo tak jsem ho musel kazdy 3 km nasazovat ;o) Ale to se stava (ztraty na vybave) nejhorsi byl usek na Smrku tam jsem 2 hodiny nepotkal ani zivacka a byl jsem poradne mokry a myslel jsem ze je po me :-) Ale zahadou jsem to prezil :-) Kdy bude video DRTICE ??? FOTKY ??? atd??? Jsem taky na tom videu nekde??? V kazdem pripade akcicka pekna :-)
Patrik, Lhotka pod Ondřejníkem

Ano Patriku, na videu (které již máš) jsi v záběru minimálně 2x, právě jak si nasazuješ upadnutý pedál... pořadatel Roman.


Tricko asi ozelim, jsem chudy student :-) a prijedu pristi rok, kdy doufam budou k dispozici jiz pri zavode.
Jinak akce supr, jen jsem "musel" jet se svou motomyskou a objeli jsme jenom tri kontroly, tak se nepriste asi "emancipuju" a pojedu vsechno.
Petr Graulich, Kladno



Jsem takovej jezdec-samotar a proto me nejak ty hura-akce nelakaji, ale tohle me fakt prekvapilo, je videt, ze to tam mate najezdeny a vite, kde je to pekny. Akorat me vrta hlavou, jestli na akcich ala Kral Sumavy jsou taky takovy useky jako ten sjezdik z Ondrejniku lesem, protoze tam to mistama bylo fakt o usta. Jeste jednou diky za celyho Drtice...
Radim Kittner



Ahoj,
po tom co jsem kvůli problémům s koleny nestihnul letošní MTB Beskyd Tour, které jsem jel loni tak jsem si říkal že zkusím aspoň Drtiče a nyní jsem rád že jsem ty problémy měl.:-)) Předem bych chtěl vyzdvihnout trať taková jezdivost v Beskydech to se jen tak nevidí obvzlášť když se na trase zdolá Lysá hora a Smrk.
Škoda jen že nebyly lepší výhledy, ikdyž já byl počasím "nadšený" mám celkem rád extrémy a to co se v sobotu vystřídalo to muselo každého bikera prověřit ráno přes 20 stupňů celsia na Lysé tak 12 a mlha na Smrku déšť v Čeladné opět slunce a na Pustevnách opět déšť. To u nás nezažiju za měsíc:-))).
Co se týče mapy tak ta byla výborně připravená a vydržela i poměrně dost vlhkosti a každopádně ji použiji i při sólo výjezdech do Beskyd. Co se týče organizace tak pokud beru v podtaz startovné tak to bylo zvládnuté bravurně jen škoda těch menších zmatků s razítkem na Smrku. Já osobně pro to razítko musel nést kolo na zádech asi kilometr po kamenité pěšince:-)))) ten starší pán trochu bloudil:-))).
Už se těším na video určitě si ho objednám, doufám, že nebude nějak ořezané je totiž veliká pravděpodobnost že tam bude i moje maličkost narozdníl od ostatních masových akcí.
Co závěrem? Příští ročník si rozhodně nenechám ujít. Přimlouval bych se za to aby se trasa nějak zásadně neměnila a každopádně bych rád navštívil opět Lysou horu. Tak se mějte a ať vám příští ročník vyjde stejně jako letošní.
S pozdravem Stanislav Ondroušek, Horní Újezd



Zdravim!!!
Sotva jsem dorazil domu z Drtice, neda mi to, a musim celou akci pochvalit a podekovat vam za skvelou atmosferu a vyborny prubeh celeho "zavodu"!!! Byli jsme na Drtici s kamosem letos poprve a odjeli plni zazitku - Beskydy jsou na MTB vazne jak delane a je moc dobre, ze se najdou takovy nadsenci jako vy z Koprivnice, kteri daji tu moznost poznat i "Nekoprivakum" krasu vasich kopcu...!!! I ten dest byl snesitelny! Zmokli jsme asi tak ctyrikrat, ale meli jsme z toho spis srandu, protoze sotva jsme sundali bundy, zacalo prset znova... :-) Byli jsme vazne uplne uneseni, mam dojem, ze na muj prvni Drtic opravdu jen tak lehce nezapomenu!!!
Pokud uz treba pripravujete jmena na pristi rok, tak s nami muzete na 100% pocitat!!! Byla to dneska vazne parada, mockrat vam vsem co jste to organizovali dekujeme a pristi rok jedem zas!!!!!!!!!!!!!
Diky moc za Drtic, diky za mile provetrani meho bajku a jak jsem psal.......priste jedem ZAS!!!!!! Biku zdar, pozdravy ke vsem organizatorum od ucastniku z Hranic!!!
Za duo "Tomas Gladis & Petr Sadek" dekuje Tomas Gladis, Hranice



Zdravím a pozdravuji velké Drtiče :-)
Já vím, že píši dost pozdě, ale až teď jsem se dostal k vyřizování povinností. Chválit budu až na konec, takže se nejdříve zmíním o věcech, které by mohly být lepší. Nejdříve se zmíním o losování cen. Tedy ten čas. Chápu, že spousta lidí přijela na Drtiče autem, ale spousta jich také přijel "po ose". Já tedy z Palkovic ano. Proto mne trošku mrzelo, že se losování zpozdilo. Není moc příjemné dojíždět domů za tmy. Do Kopřivky jsem jel přes Kozlovice, těch 21 km bylo po ránu v pohodě, pak ale bylo dalších 117,8 km maratonu a zpátky jsem jel přes Příbor, nechtělo se mi přes Myslíkovský kopec, tak jsem měl doma na tacháči 163 km. A přestože jsem měl světlo i blikačku, už se mi v tom večerním šeru moc nechtělo. Pak mne napadlo, jestli by sličné pořadatelky mohly při zapsání času příjezdu účastníka rovnou napsat na nějaký lístek i jeho startovní/evidenční číslo. Mohlo by se pak losovat jen z takto zapsaných lístků a nebyli by losování Ti, kteří ještě nedojeli.
A to je z připomínek asi všechno. Začnu Chválit :-)
Bylo to SUPER!!!
Nejel jsem na Smrk, takže to vcelku šlo. Neměl jsem letos moc najeto, takže jsem si ke konci docela dával. Hlavně ta Kněhyně. Celou cestu nahoru pršelo a jak na potvoru mi došel olej, takže se mi lepil řetěz na nejmenší placku. Musel jsem buď jít pěšky, nebo to tahat na prostřední převodník. Ale od čeho jsme drsní bajkeři, ne?
Ale byla to krásně vybraná trasa. Dojezd do Frenu jsem si dal setrvačností po asfaltu, už mi byla i zima, ale určitě si to kolem potoka ještě projedu.
Co mám tedy říct? Hlavně musím poděkovat, protože to bylá skvělá vyjížďka. Nejel jsem závodit, jen jsem si udělal několik vyjížděk v jednom dni. Počasí mne nezaskočilo, blatníček i pláštěnku jsem měl a navíc, jezdím v Beskydech, takže vím, co mohu čekat. Takže ještě jednou díky za skvělou příležitost se projet s bandou stejně postižených lidí.
Vlastik, Pálkovice

- losování - je těžké se zavděčit všem, jiní si zase pochvalovali to, že se začalo losovat o trošku později
- výběr losů - to jsme udělali, ale i přesto jsme vytáhli řadu těch, kteří sice již dojeli, ale nevydrželi do losování a již odjeli.
pořadatel Roman





Zpět na předchozí stránku | úvodní stránka Drtiče | co je to Drtič? | místo akce | ubytování | doporučená výbava
2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997

Aktualizace: , (C) 1998, webmaster