Zpět na předchozí stránku | úvodní stránka Drtiče


ohlasy účastníků na Kopřivnického Drtiče 2008

V následujících odstavcích jsou kopie vaších e-mailů, které jste nám poslali vy, účastníci Kopřivnického Drtiče 2008. Texty jsou jen okopírované, neupravované a tak některé mohou být bez diakritiky.
Za vaše názory (pochvaly i výtky) děkujeme, pomáhá nám to při organizaci dalších ročníků.
za všechny organizátory pořadatel Roman



Zdravím všechny pořadatelé a ostatní příznivce drtiče.
To co jsem zažil včera jsem opravdu ještě nezažil a myslím, že už zase dlouho nezažiju. Byl to opravdu masakr. Nechápu jak se mi podařilo ujet téměř celou trasu.
Naštěstí jsem to přežil ve zdraví, až na pár malých škrábanců, dokonce jsem jen jednou spadnul. Ten déšť mi až tak nevadil já když jsem vodou chlazený, tak podávám lepší výkon, poznal jsem to už na Lysé, kde jsem byl už v 11:15 což je můj traťový rekord. Ale ta hřebenovka z Lysé na Prašivou to byl hard core. Když jsem do jedné z kaluží zapadl po řidítka a nemohl jsem pak z toho bahna to kolo ani vytáhnout, tak už jsem žádné kaluži nevěřil a raději jsem je všechny objížděl přes les.
Hůř než já však dopadlo moje kolo.
Z desek mi zbyly jen nějaké žiletky, kotouče jsou tím pádem taky v prdeli a ty pérka co roztahují desky jsem tam ani nenašel. Na předním kole mi při brždění ve sjezdech praskly 4 špice, takže vajco jak prase a na plastovém kolečku na přehazovačce jsem sjel zuby, takže se mi tam ten řetěz šprajcoval a já jsem se modlil, aby mi to nekleklo celé. Kleklo, ale naštěstí až do Janíkového sedla, takže jsem to došel pěšky a na stadión jsem sjel už bez kvaltů.
Nicméně zážitek mám velice intenzivní a myslím, že příští rok do toho jdu znova.
Drtičovi zdar Honza Brušperk.



Vážení a milí organizátoři,
Drtič byl úžasný zážitek. Dali jsme to ještě s kamarádem Radkem celé a na nějaké vzdávání nepadla ani jedna myšlenka. Sice mě Radek nadával, že ho honím jak nadmutou kozu, ale síly měl v závěru za dva. Asi na padesátém km jsem zlomil patku a 20 minut jsme to dávali do kupy. Novou jsem pochopitelně neměl a tak jsme použili jinou, kterou Radek náhou sebou měl. Přehazka byla sice vykloněná a já nemohl používat tři největší kolečka, ale dalo se jet. Kaluž před Slavíčem byla moje. Paráda. Noha nahoře a přesto po kotník ve vodě :-) skoro metr vody. Na zpáteční cestě u první tajné kontroly jsem přetrhl řetěz. Někdo říkal, že už je to jen z kopce. Tak jsem jel jako na koloběžce, do kopce jsem běžel a na rovině mě tlačil Radek. Pak přišlo stoupání z (myslím) Frenštátu na kopec nad Kopřivnici. Tak jsem nejtoval. Dojeli jsme v 18 asi 50. Byli bychom to stihli v limitu, nebýt té prokleté přehazky a řetězu. Bylo to prostě super. I to počasí. Vždyť to byl drtič, ne? Mohlo sněžit. Buďme rádi, že jen lilo.
Kolu zdar a kotoučovkám v takovém marastu zvlášť. Celda. Vivat Beskydy.



Drcení zdar!
Byla to vskutku velmi kvalitní akce. Po Lysé jsme propadli beznaději a naše skupinka to vzdala. Foukli jsme to drtičovou zkracovačkou č.1. po asfaltu dolu a pak ani poradně nevím jak, ale nakonec přes Frýdlant a zbytek trati jsme odtamtud dojeli zase po drtičově stopě pro medaile a výborný guláš:). Drtič zdrtil nás, i naše biky. Já osobně jsem už na Lyse nepružil (vidlici se podmínky asi nějak nelíbily), a vesele si soustružil ráfky zbytky dokonale zhoblovaných brzdových špalků, zatím co kamarád stěží kvaltoval asi na půlce převodů:). Ale užili jsem si to jak se patří a s asi 90-ti kilometry v těle jsme nakonec všichni spokojeně spočinuli v peřinách, kde alespoň já jsem celou noc ještě zápolil s počasím na svazích krvelačných Beskyd:). Díky za takovou akci, ale příště už snad raději kapku více sluníčka:)..
S vele úctou Kopřivničtí amatéři



Zdravím,
chci Vám poděkovat za skvělé zázemí a osobní přístup na Drtiči. I přes nepřízeň počasí apod. jsem si to skvěle užila. Jen je mi líto, že jsem nezvládla celou trasu, ale jen ten kousek sotva na Lysou (ať už díky počasí, technickým problémům s brzdama a asi i fyzičce..). Ale aspoň už vím, jak se pro příště připravit a vybavit. Za rok to určitě zvládnu.
Přeju dodně zdaru v organizování v příštích letech,
s pozdravem Adéla M. (ta co přijela sama:))



Dobrý den / Ahoj
Posílám e-mail jen pro Vaše ubezpečení, že jsem v pořádku (účastnické číslo na DRTIČI - 319)
Po výjezdu na Lysou jsem to vzdal (slabší ochrana proti dešti - trošku jsem to podcenil, všechno totálně promočené a zima) a jel cestou zpět. Bydlím ve Lhotce, tak jsem to zabalil a už nejel do Kopřivnice. Na příští ročník se připravím lépe.
Jinak klobouk dolů před všemi ostatními co to nevzdali a pokračovali i přes nepřízeň počasí.
Přeji hodně zdaru v organizování dalších ročníků, Jirka



Ahoj vzdal jsem na lyse stočil jsem to na Krásnou a pokračoval domů, začal jsem dostavat křeče do rukou a lysou jsem sjížděl na pětrát už jsem myslel že to nedám tak ahoj a těším se na příští ročník jen aby konečně vyšlo počasí protože včera to bylo opravdové peklo
Zdeněk, Stará Ves



Ahoj organizátoři!
Ano! A o tom to vlastně je, když Drtič tak s tým musí každý počítat že to bude tvrdé bez ohledu na počasí. Právě tady tyto tvrdé podminky tomu daly ten extrémní šmrnc a každý si mohl otestovat jestli na to má nebo né!! Bohužel pro Vás na úkor počtu startujících.
Ps: Někde kolem Mniší při jízdě zpět byla na zemi značka "D-cíl" a šipka která ukazovala do mírného stoupání. Po 40m jízdy byla brána od rodinného domku. Cha.
Zdar Josef H.



Zdarec, píšu info o tom jak jsem dopadl :)
509 - Tiris - Vzdal jsem ve Frýdlantě po první tajné kontrole. Při jednom letu přes řidítka jsem rozškubal pláštěnu a zničil zadní brzdu...
kolega 510 - Santor - dojel až do konce...
Zdar a sílu



No, o počasí mluvit nebudu to je zbytečné. Ještě na Lysé jsem chtěl pokračovat, ale pak zase začal mazec. Jel jsem poprvé a k organizátorům mám jen jednu výtku. A to, že budu muset rok čekat, než si budu moct zajet. Protože tu byli skvělí lidé, pokecali, prostě super. A navíc okolo toho muselo být neuvěřitelně lítání, prostě smekám. A taky před těmi, co nadrtili celou trasu. Prostě super, super, super a dík moc
mavit



zdravím, jel sem pod číslem 732, dojel sem na Lysou s jednou tajnou kontrolou a s razítkem na Lysé, poté kvůli strašné zime sem to nedal a jel domů. závod měl skvělou atmoféru, příště se určitě zúčasním zas, škoda toho počasí, na to sem neměl vybavu, jel sem až z ostravy.
jestli víte o nějakých závodech, které se pořádají v okolí ostravy pro nás hobíky bez licence napište.
díky petr LP



105 - 109 na Zimny, potom dolů do Ostravice a zpátky do Kopru přes Metylovice, Kozlovice, Lhotku a Tichou (cca. 85 km). Naše trasa z GPS: http://trail.motionbased.com/trail/activity/6472944
Bylo to drsné, prima, nicméně někteří z nás již tuhli, takže jsem to v zájmu zachování zdraví otočili domů.
Zkusíme štěstí znovu příští rok.
Petr M.



Posílám převýšení trasy z GPS, naměřeno cca 3550m. Zdarec Libor



Zdravím,
ještě sice nejsem úplně vzpamatovaná a při smyslech, ale stoprocentně vím, že jsem neprávem napsaná v dojezdové listině na 44. místě, protože nemám 5 kontrol, ale bohužel jen 3. Což mě sice odsune o nějakých sto míst, ale co... Netěšilo by mě to. Takže prosím udělej změnu: startovní číslo 620, Radka Z., 3 kontroly, čas odpovídal.
Jela jsem to vaše Peklo poprvé a mám teda zážitek na celý život (i když se mi kolena a modřiny zahojí, budu si to pořád pamatovat) !
Díky, Radka Z.



OK, taky děkujeme. Za počasí nemůžeš. Škoda, že jsem to nemoh dojet celé, odešly nám na Visalajích špalíky na brzdách, takže jsme to tam museli otočit. I tak jsme najeli 96 km. Se vším jsem počítal, ale že sjedu brzdy, to mne nenapadlo. Jinak dobrý.
Antonín, Ostrava



Zdar organizátoři,
Drtič byl bezva - opravdu nezapomenutelné zážitky :o) !!!
Pro mně to byla 1.akce tohoto druhu, protože spíš jezdím silnici, tak jsem moc rád, že jsem to zvládnul.
Celou dobu jsem jel z kolegou Michalem Goryczkou, kterému taky moc dík za orientaci při jízdě. Terén znal opravdu dokonale, zejména hloubky kaluží. Jinak bych se v jedné, mezi Bílým Křížem a M.Polomem, asi utopil :o)
I tak jsem si sice vyzkoušel rašelinovou koupel kousek za Kalužným - mohu jen doporučit!
Ještě teď vzppomínám s úsměvem, jak to mlasklo!
Jinak jsme docela podcenili situaci s občerstvením. Na Lysé byla hrozná fronta, na Bílém Kříži poslední dvě polévky - naštěstí, protože dále jsme chtěli jíst až na Prašivé, ale tam byla svatba a tím, že pak byla trasa odkloněna mimo civilizaci pod Kyčeru, tak už jsme to jeli nadoraz až do cíle. V Kozlovicích nás ještě zdržel defekt, tak jsme dorazili až za tmy. Sice hladoví, ale nad míru spokojeni a šťastní. Naštěstí jste vydrželi s obsluhou i na takové opozdilce, takže jsme mohli dočerpat energii dobrou večeří.
Díky Vám za všechno a moc se těším na další ročník.
Bago z Českého Těšína



Zdarec....tak já jsem jel pod číslem 529, Jiří D. musel jsem skončit na Slavíči, po třetí kontrole.....úplně sjeté brzdové destičky vpředu a vzadu:-((.. dolů do Morávky jsem došel pěšky ...a pak jsem pomalu bez brzdění dojel domů...do Vyšních Lhot....škoda....bylo to fajn, jel bych určitě dál...díky za všechno, příště pojedu znovu :-) Mějte se hezky...
Jiří, Vyšní Lhoty



Ahoj,
hlásím, že jsem zvládl dvě kontroly, Ondřejník a Lysou, na Visalájích už jsem byl tak zmrzlý, že jsem necítil své promodralé prsty a ve sjezdech jsem měl problém udržet řidítka - takže jem to v poledne zabalil a nechal se se svou ženou (která měla tolik rozumu, že to letos vzdala už na startu :) ) slanit autem domů.
Bahno nevadilo (desky, řetěz, kazeta jsou sice na odpis, ale to patří k věci), ale dalších pět šest hodin v mokrých věcech, to už nešlo. Na sjezdu z Lysé mi jektaly zuby tak, že jsem dostal křeč do čelisti :))
Jinak na hřebenovku jsem se vyloženě těšil a jednoznačně hlasuji, aby se stejná trať jela i příští rok. Zdar a obdiv všem, kdo to zvládli objet - doufám, že to neodleží.
Martin, Bílovice nad Svitavou



Ahoj Romane,
tady zástupce Jihočechů z Milevska a zároveň majitel nejvetšího stanu na Drtiči :-))
Jak si dopadl na sobotní diskotéce? Trochu sme spolu pokecali a koupili ti k svátku Bechera :-) My šli už v půl třetí spát, přeci jen toho bylo dost. A k Drtiči.
O počasí toho bylo řečeno dost, prostě to nevyšlo, ale v žádném případě nelitujem těch kilometrů. Naše díky patří Vám organizátorům, že každý rok najdete chuť udělat takovouhle akci s tak báječnou atmosférou. Napřesrok opět naviděnou.
David



Ahoj,
jen pro doplneni dojezdove listiny, nasledujici bajkeri po zrale uvaze na staru zvolili nekratsi drticovu zkracovacku v dejinach - primo do hospody na stadione :-D a vubec neodstartovali...
Hreben Visalaje-Prasiva jsme si projeli v nedeli za totalne odlisneho pocasi - prikladam instruktazni foto z mobilu, aneb co jste v sobotu nemohli videt ;-) Paja






Ahoj Všichni
Jeli jsme poprvé a dojmy úžasný. Beskydy jsou krásný i když nás zrovna mile nepřivítaly. A Drtič byl opravdu drtivý. Přijeli jsme s odhodláním poctivě si to celé objet, udělat nějakou fotku a vrátit se třeba potmě. Letos to nevyšlo. Normálně by mě do takové sloty nikdo nedostal. Atmosféra při registraci a pak na startu.
To nešlo nejet.
Promrzlí jsme dorazili na Lysou, kola už začínala zlobit (přehazka a brzdy). Po výborné česnečce padlo rozhodnutí, jedeme nazpět. Po drtičově zkracovačce jsme to vzali dolů a pak už po asfaltě na stadion. Vím, že to není drtičovské, byli jsme promoklí a prochladlí na kost, ale spokojení, že jsme v tomhle udělali alespoň Lysou. Nevím jak syn ale já příští rok jedu zase, teda pokud zdraví dovolí. Drtič je skvělá věc - díky za to všem pořadatelům. Ještě se zmíním o tomto účastníku 151 Václav Gans. Skvělý pán. Jel to potřetí, také byl na Lysé a šlape jako ve třiceti. Chtěl bych mít v jeho létech takovou fyzičku a chuť do takových akcí. V příloze posílám fotku, kde je už po tombole a jsme na odchodu. Mějte se krásně, ať vám to jezdí a Drtiči zdar.
Jirka - Fik
PS: Pokud se chcete mrknout jak je u nás. Přidávám odkaz na stránky naší obce www.benetice.ic.cz


Ahojky vsem Drticovskym bajkerum!
Zazitky mam suprovy - vesmes pozitivni! Letos jsem jel Drtice podruhe a musim rict - tentokrat se mi libil vic nez loni (ze subjektivniho pohledu) - i pres to stavnaty pocasi. Myslim, ze za plnyho slunka by se mi jelo hur (stoupaky urcite - horko mi vadi vic nez dest) - treba za rok bude pocasi uplne opacny - uvidime ... :) Jsem moc rad, ze se mi podarilo dojet do cile celou trasou - pocatecni zamer stihnout tombolu sice nevysel, ale nevadi - priste....
Na Lysou mi to uteklo docela rychle a hlavne: cestou nahoru jsem jeste nepocitoval zimu! Ovsem sjezd - po 40 minutove pauze v teplu v chate - stal za to! Ne po technicke strance, ale z hlediska psychiky - priserna zima! Nastesti jsem jel sam - jinak bych to mozna taky zkratil po DZ. Zuby (v puse i na pastorku) mi cvakaly, ze jsem se az sam sebe bal, ale nastesti se dnes zadny nachlazeni nekona (a konat doufam nebude). Citim se fajn - az na par skrabancu a jemne narazeny koleno. Trasa se mi moc libila - zdala se mi pestrejsi (lepsi), nez loni. Nebyly v ni tolik drasticke sjezdy - minuly rok se mi to zdalo ve sjezdech v nekterych usecich obtiznejsi (mozna subjektivni pocit).
Po utopeni kola v jedne z nejhlubsich kaluzi (kam mi zadni zapadlo az po brzdy) prestalo fungovat razeni i brzdy, natekl pisek do lahve - a dalo docela fusku to zprovoznit :) Nastesti tu bylo par studanek, ktere jsem vyuzil ke kratkodobemu vycisteni bryli pro realny pohled na svet :o) Z Visalaji na Bily Kriz (Jezanky) jsem odbocil uplne blbe a projel 2 asi dvacetimetrove kaluze za sebou, nastesti tam nejaci bajkeri na parkovisti nakladali kola a rikali, ze tudy Drtic urcite nevede :) Tak jsem se zas vratil a uz si daval bacha...
Cestou z Frydlantu uz bylo prioritou pouze dojet na tech par prevodech, co jeste docela fungovaly! Tentokrat jsem zadny vetsi defekt nemel (loni dvakrat pichle kolo-letos vubec) a ani pad do tvrdyho nebyl - takze spokojenost. Jen ty spalky na brzdy dam na pristiho Drtice urcite novy - puvodni polovicni byly po dojeti na plech! A vic oleje na retez!
Romane - diky za dobrou organizaci a nadseny tym poradatelu (tycinky a iontak na obcerstvovacce potesily). Dekuju Martinovi (542 - snad jsi mel pak odvoz-nakonec dosla SMS) a Tomasovi (110) za fajn doprovod z Frenstatu na Stadion :) Takze za rok - ahoj!
Jeste mam par dodatku-navrhu: Klidne bych priplatil 30Kc na startovnym navic, kdyby mapa byla zafoliovana-mel jsem sice eurofolii, ale i tak chuderka skoncila roztvrcena. Razitka bych daval na samostatnou "skladacku" prukazkoveho formatu - doklady a prachy pres dvoji igelitak vydrzely. A bylo by mozne je zvyraznit v mape zminene studanky? To je jen detail, uznavam, ze ti, co nejedou vpredu, se drzi trasy vcelku spolehlive podle vyjetych stop a mapu skoro vubec nepotrebuji :)
Petr-Lopez



Nazdar Drtiči,
parto to co jsme prožili v sobotu nikdo nepochopí !!! Bylo to mazec.
Příště jedu zas :-)
A děkuji pořadatelům za noblesní zážitek.
713 Marek






Zpět na předchozí stránku | úvodní stránka Drtiče

Aktualizace: , (C) 1998, webmaster